Четири впечатляващи арт събития, обединени във фестивален формат Made аt the Academy, за първи път представят в цялост творческия потенциал на пловдивската Академия: класическа музика, джаз, танц, изобразителни изкуства и фолклор, представени на различни сцени и локации от студенти и преподаватели, водещи имена в българското съвременно изкуство. От 2021 г. Made At the Academy става част от културния календар на Община Пловдив като полифонично изграден мултижанров продукт на творците от всички факултети и специалности на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ Пловдив - едно от най-престижните висши учебни заведения по изкуствата в България.  

Made аt the Academy стартира на Римския стадион на 8 юни от 18.00 ч. с документалната изложба „Архитектурното богатство на Академията“, дело на проф. д-р Галина Лардева и доц. д-р Александър Гьошев, в която на мобилни конструкции се представя историята на сградите, в които се помещават днес специалностите на академията – прочутото Жълто училище, Централната сграда, разположена непосредствено до античния театър, дело на една от първите жени архитектки в България- арх. Винарова, красивото Славейково училище, в което е преподавал Петко Р. Славейков, артистичното Зелено училище, сградата на ул. „Съборна“, дело на арх. Йосиф Шнитер и др. Изложбата ще продължи до края на юни.
Два часа по-късно, в 20.00 ч., също на Римския стадион Академичният оперен театър с художествен ръководител доц. Пламен Първанов  вдига завеси за премиера пред пловдивска публика на оперетата „Ба-та-клан“ на Жак Офенбах с диригент Алия Хансе и режисьор Ивайло Михайлов.
На следващия ден – 9 юни, от 18.00 ч. залите за временни експозиции на Градската художествена галерия на ул. „Княз Александър I Батенберг“№ 15 отворят врати за представителната Годишна изложба на Факултет Изобразителни изкуства на Академията, в която се представят всички специалности: Графичен дизайн и фотография, Педагогика на обучението по изобразително изкуство, Сценография, Фотография, Дизайн на облеклото, Стенна живопис, Живопис, Графика, Скулптура и др.   Както всяка година ще бъдат обявени отличените студенти в ежегодния студентски конкурс.
Същата вечер от 20.30 ч. Академията събира пловдивчани и гости на града на Античния театър за кулминацията на фестивала - Представителния концерт „Академията кани Пловдив“ с участието на Хор на студентите, Ансамбъл съвременни танцови техники, Академичния народен хор, Академичен фолклорен ансамбъл, Академичен народен оркестър, Академичен смесен хор Гаудеамус, Студентска поп и джаз формация при АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев", Интро квартет и много други изпълнители.
Като най-значима образователна културна институция в Пловдив АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ има амбицията да превърне фестивала Made аt the Academy в ежегоден постоянно обновяващ се арт форум, на който публиката да става съпричастен свидетел на успехите на  Академията в подготовката на бъдещи творци и заедно с това оформя техните качества в естествена сценична публична среда. В лицето на организаторите на проекта проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак и проф. д-р Галина Лардева, екипът на висшето училище по изкуствата очаква Made аt the Academy да заеме мястото си сред най-значимите събития в културния живот на Пловдив. 
Проектът Made аt the Academy се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.