Общинският съвет на Пловдив отказа да отпусне 1.7 млн лева на райкметовете за улични ремонти, съобщи "Пловдивски новини". Предложението беше направено от председателя на групата на ГЕРБ Йордан Илиев, който заяви, че парите трябват за ремонти, за които още община Пловдив не е пуснала поръчка. "Районните кметове са направили такива поръчки, но чакат средства за изпълнението им. Община Пловдив все още не е направила такава поръчка за улични ремонти, а сме в средата на годината.", каза Илиев. Николай Радев също попита зам.-кметът по финанси Величко Родопски, защо не е направена такава поръчка, която е задължителна всяка година. Кметовете на районите Централен и Западен - Георги Стаменов и Димитър Колев казаха, че ако им се дадат тези средства ще започнат веднага работа. "В противен случай ще трябва да чакаме в края на годината.", каза Колев.

От ГЕРБ искаха парите да се разпределят:

150 хил лева за р. Западен
260 хил лева за р. Източен
380 хил лева за р. Централен
350 хил лева за р. Южен
350 хил лева за р. Тракия
210 хил. лева за р. Северен

Допълнително Георги Стаменов поиска пари за ремонт на детска кухня на ул. Ген. Данаил Николаев.

 

От Демократична България поискаха 50 хиляди лева за ремонта на арменското училище и 12 хиляди лева за ремонт на асансьора на ДГ Буратино.

 

Първоначално предложенията събраха гласове, но при гласуването само ГЕРБ гласуваха "ЗА" и точката не беше приета.

 

Йордан Илиев от ГЕРБ каза, че това е шамар за 6-те района. Парите за тях са малко. Какво са 350 000-380000 лева за двата най-големи района в града. "Предложенията на ГЕРБ минаха, но не на администрацията.", завърши Илиев.