Шест детски градини в район „Централен“ спечелиха проекти за ремонт на площадките за игра и облагородяване на дворните пространства. Подмяната на съоръженията ще бъде финансирана по подпрограма „Проектиране и изграждане на нови детски площадки и/или ремонт и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските детски градини“, част от Общинската образователна програма 2020-2022 г.
Планира се реновиране на остарелите площадки в ДГ „Зора“, ДГ „Чучулига“, ДГ „Радост“, ДГ „Люляк“ и ДГ „Буратино“. В две от градините – „Зора“ и „Буратино“ ще бъдат обновени по две съоръжения, а в ДГ „Малкия принц“ се предвижда изравняване на двора и подмяна на плочките на алеите.
Ремонтите ще приключат до 30-ти септември, така че новите и модерни площадки за игра ще посрещнат децата в началото на следващата учебна година.
„Радвам се, че съвместните усилия на администрацията на район „Централен“ и на ръководствата на детските градини дават резултат. Надявам се сътрудничеството ни да продължи занапред и децата да имат все повече любими и безопасни пространства за игра“, коментира кметът Георги Стаменов.