Нападателят Николай Минков беше представен днес като първото ново попълнение Ботев Пловдив от старши треньора на тима Азрудин Валентич. .  Той идва при канарчетата от  Монтана преди това е играл в Черно море и ЦСКА 1948.
"Приех предложението на Ботев и го приех веднага. Договорът ми ще бъде за три години. Идвам с амбицията да се наложа в отбора и да гоним челно класиране ", заяви Николай Минков. Очаква се решението на  Тодор Неделев дали подпише нов договор с клуба. Нов контракт ще подпише вратарят  Георги Аргилашки. Предстои да бъдат привлечени четирима нови футболисти-вратар, централен защитник, халф и нападател.  В отбора остават  Емануел Току и Маркиньос.
"Канарчетата" се разделиха  с  Янко Георгиев, Славчо Шоколаров, Салис Сисе,  Джонатан Перейра и Мишел Еспиноса.
През следващата седмица първият и вторият отбор на Ботев ще изиграят контрола помежду си.


Уреден е лагер в Турция от 21 юни, който ще е за 10 дни. Ще бъдат изиграни 3 контроли.

След завръщането си Ботев ще играе срещу Левски на 3 юли, срещу Царско село на 10 юли и се търси съперник за 17 юли.
"Аз предпочитам да привлечем българи. Не е толкова лесно обаче, тъй като са обвързани с договори с клубовете си. Все пак за мен е най-важното да вземем оптималните футболисти", заяви Азрудин Валентич.

"Изкарахме тежки 6 месеца и се надявам да се представим по-добре през новия сезон", заяви изпълнителния директор на Ботев  Даниел Сереидо.  Той добави, че се очаква през следващата седмица бизнесменът Антон Зингаревич да вземе акциите на клуба.