Кметът на Асеновград Христо Грудев и заместник-кметовете Стоян Димитров и Петър Петров присъстваха на откриването на реновираната Спортна зала за вдигане на тежести „Иван Веселинов“ в града. Обектът се състои от два етажа. Ремонтните дейности включваха подмяна на стара дограма с нова – PVC. Ремонтирани бяха подовата настилка, вътрешните стени, фасадите на сградата и покривът. Подменено е и осветлението. Сложиха се климатизатори. Монтирани са нови тренировъчни подиуми, както и един за провеждане на официални състезания. Стойността на проекта е в размер на близо 190 000 лева, като финансирането бе осигурено от Министерството на младежта и спорта (ММС). Ремонтните дейности приключиха в изключително кратък срок и спортистите могат да се върнат в нормалния ритъм на тренировъчния процес.

„Вдигане на тежести е емблематичен спорт за Асеновград и за нашата община. Създал, подготвил и реализирал олимпийски, световни, европейски и републикански шампиони. Радостен съм от реализирането на този проект, който стана възможен с подкрепата на министър тогава Красен Кралев. Скоро предстои откриване и на спортната зала в село Тополово, изграждането на която бе обещано от министър-председателя тогава Бойко Борисов и резултатите вече са факт. Едно от най-важните неща след този ремонт е, че реновираната зала е стимул за младите хора на Асеновград да идват и да спортуват при съвременни европейски условия. Искам да уверя, че община Асеновград винаги е била ангажирана със спорта и ще продължи да помага, спрямо възможностите, които има. Вратата на кметския кабинет винаги ще бъде отворена за асеновградските спортисти. Желая на спортните деятели и треньори здраве, късмет и успех“, каза пред присъстващите кметът доктор Грудев.

Откриването на щанги залата в Асеновград започна с извършване на света литургия за благоденствие на всички, които ще я ползват. Сред официалните гости бяха изпълнителният директор на Българската федерация по вдигане на тежести Димитър Димитров и президентът на СКВТ „Асеновец“ Стефан Георгиев. „Искам да поздравя усилията на ръководството на общината и на съдействието, което то е потърсило, за да се реши един проблем, както с местен, така и с общонационален мащаб. Тук националният отбор дълги години провеждаше курсовете си“, посочи Димитров. „Благодаря на всички, които положиха усилия за обновлението на тази зала, на фирмата изпълнител за перфектно свършената работата, на Министерството на младежта и спорта (ММС), че осигури средствата за обновлението и на общината, която непрекъснато помага на спорта в града“, каза, на свой ред, Стефан Георгиев.