Ние сме в предизборна кампания и са възможни като част от нормалното политическо говорене обвинения и жалби. Така премиерът Стефан Янев коментира в село Поповица жалбата на ГЕРБ до ЦИК срещу служебното правителство.
"Правителството е непартийно и интересно за кого провеждаме кампания. Многократно и аз, и министри от кабинета сме заявявали, че работим за хората и за решаване на техните проблеми и срещата днес в Поповица потвърждава това", каза премиерът и отбеляза, че към днешна дата организацията за предстоящите избори е добра. Той припомни, че ще бъдат разкрити близо 800 секции в чужбина. Отбеляза също, че за още 1500 машини до края на следващата седмица се очаква да има договор.
Служебният премиер Стефан Янев се срещна с членовете на Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България в село Поповица. По време на разговора в читалище "Пробуда" бяха обсъдени финансовите проблеми в малките населени места. Очаква се да бъдат предложени промени в някои административни структури.

Кметицата на село Поповица Веска Мирчева поднесе първата изненада на служебния премиер Стефан Янев. Още с пристигането му в селото тя му поднесе негов портрет, рисуван с въглен от смолянски художник.

На него е изобразен самият министър-председател с костюм и вратовръзка, а на заден план е пейзаж от родната Поповица.

Премиерът се трогна и благодари на кметицата.

С овации и ръкопляскания посрещнаха премиера Стефан Янев жителите на родната му Поповица. Той се присъедини към събора, след като завърши срещата му с кметовете на малките населени места.

Янев с усилия си проби път към сцената, тъй като много хора го спираха и поздравяваха. Най-настоятелни бяха три негови наборки от селото, които му припомниха детските години в Поповица и се снимаха с него. А той не криеше вълнението си от срещата със съселяните си. Възрастна жена се хвърли да го целува. Други пък напираха да го пипнат. "Доживяхме да го зърнем. От малък не сме го виждали", коментираха пенсионерки.

"Благодарен съм, че ме поканихте на този събор, с който показахте, че продължавате да тачите традициите, които са ни запазили през вековете като българи", заяви Янев пред събралото се множество. Той увери, че е запознат с проблемите на хората от малките населени места и ще направи каквото е по силите му да започне тяхното решаване.

Кметицата на село Поповица Веска Мирчева подари на премиера негов портрет, рисуван с въглен от смолянски художник. Той е изобразен с костюм и вратовръзка на фона на пейзаж от родната Поповица. Мирчева го дари и с голяма кошница продукти от селото и региона - мед, екологична липа, зелени, червени и люти чушки, кервиз, фъстъци.

Децата от танцовия състав на местното читалище откриха събора със свои изпълнения. Програмата предвижда и концерт на ансамбъл "Ангелите". А както е на всеки събор, навсякъде се носи миризма на кебапчета.