Над 160 млади изпълнители изнесоха  концерт в Пловдив, с който бе отбелязан патронния празник на народно читалище  „Проф.Кирил Дженев-2018“. Събитието се състоя в зала "Строител". Специални гости на тържеството бяха представителите на школата по български народни хора "Еремия" от София.

"Въпреки годината, през която преминахме, нямахме търпение да облечем костюмите, да вземем четките за рисуване и да се качим на сцената за нова среща с публиката“, сподели в емоционалната си реч Петя Маринова-секретар на читалището на старта на празничното мероприятие.

Децата от Школа по рисуване „Драсканици“ показаха изработените от тях декори на самата сцена. Освен това беше подредена изложба с техни рисунки, събрани през последната година.

Малчуганите от Школата по балет „Фламинго“ на възраст от 4 до 12 години изпълниха няколко танца.Със своите дейности школата по класически балет заема активно участие с балетни танци и вариации в различни концерти и фестивали.

Децата от Студио за съвременни танци и пантомима „Пантарей“ представиха 2 танца, чиято хореография е създадена на импровизационен принцип с участието на всички танцьори. Публиката се наслади още на 2 пантомимни етюда в класически стил-„В парка“ и „Марионетка“.

Артистите от Школа за народни танци „Луди млади“ показаха красотата на народното творчество чрез фолклорни танци от всички области на България.Изпълнителите, които се изявиха на сцената, бяха от Детски танцов състав от 4 до 12 г., Фолклорен танцов състав „Мераклии“ и Клуб за народни хора „Луди Млади“.

Ученици от всякаква възраст от Школата по поп и джаз пеене и пиано представиха различни изпълнения.Една от основните й цели е да запознае обучаващите се с огромния и многообразен свят на музиката и да го направи достъпен за тях.