Антон Зингаревич e новият собственик на "Ботев" (Пловдив), информираха от клуба.

Това стана факт, след като вече са разписани необходимите документи. Адвокат Слави Микински е направил това от името на руския бизнесмен. Същото стори и Радослав  Кошински - председател на  сдружение "Ботев 1912", която до сега беше собственик на футболния клуб.

В  новия борд на директорите да влязат Антон Зингаревич, Слави Макински и изпълнителният директор на "канарчетата" Даниел Сереидо.

"До края на седмицата всичко ще бъде готово. Предстои  вписване на промените  в търговския регистър. Тогава предвиждаме друга пресконференция, на която да коментираме всичко около този договор".

По време на брифинга официално бяха представени две от новите попълнения на "канарите" - Антоан Бароан и Дилан Мертенс.

Сагата със смяната на собствеността в "Ботев" (Пловдив) започна през миналата година. В един момент дори Антон Зингаревич беше пред отказване, заради проблеми по време на преговорите, но реши все пак да прояви търпения и разногласията бяха изгладени.

На 6 януари тази година общото събрание на Сдружение  "Ботев" 1912" упълномощи Управителния съвет да сключи сделката по прехвърлянето на 60% от акциите на Ботев (Пловдив) на руския бизнесмен  Зингаревич. След това бе извършен одит на футболния клуб.  Фенове и бизнесмени събраха над 600 000 лева за покриване на дълговете на клуба и придобиване на акциите на другия собственик на "канарчетата" ТЦ ИМЕ АД, който имаше дял от 39 % от клуба.

Откупуването на дълга и събирането на всички акции на едно място правят клуба значително по-интересен за потенциални партньори и е дългожелана цел на всички милеещи за Ботев. В тази връзка в близките дни сдружението ще информира ботевистката общественост как да се включи в набирането на средствата.