Променливо време се очаква днес в България, прогнозираха дежурните синоптици от НИМХ. Денят ще започне със слънце.  Следобед над Североизточна България и крайните югозападни райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, като там на отделни места ще превали и прегърми.

Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 30- 35 градуса, в Пловдив- 33 градуна.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителна купеста облачност ще се развие след обяд над северното крайбрежие и само на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде предимно 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Следобед по-значителна купеста облачност ще се развие над югозападните райони и там ще има условия за локални краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса.