Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев бе сред официалните гости на церемонията по назначаване на полковник Красимир Ташев за командир на Военно формирование 24490. Той бе повишен в звание "полковник" и тържествено му бяха връчени пагоните за това, лично от генерал-майор Михаил Попов. Ташев поема ръководството на асеновградското поделение, няколко месеца след кончината на полковник Лъчезар Мишев

Доктор Грудев връчи на Ташев поздравителен адрес, като му пожела успех и търпение. Кметът на Асеновград заяви, че ще направи всичко възможно, каквото зависи от него, полкът на града да се преобразува на бригада. „Вие сте местен жител и дългогодишен заместник-командир на Военното формирование. Военнослужещите тук изпитват респект и уважение към личността и работата Ви. Вие също добре познавате техните умения. Сигурен съм, че това ще улесни ръководните Ви функции и ще Ви помогне да сте още по-ползотворен в професионален план", посочи д-р Грудев.

Церемонията по преназначаването на, вече полковник, Ташев премина с тържествен ритуал. Заповедта от служебния министър на отбраната Георги Панайотов бе връчена на Красимир Ташев лично от генерал-майор Михаил Попов. Сред другите официални гости бе и велички епископ Сионий – игумен на Бачковския манастир. Ритуалът продължи с тържествен марш и подреждане на строя. Полковник Ташев прие знамето на военното формирование, с което бе поставено началото на неговото ръководство като командир на поделението в Асеновград. Ето какво гласи и поздравителният адрес на кмета доктор Грудев.