Партия "Има такъв народ" ще представи свой проект за кабинет, каза на пресконференция в пресклуба на БТА зам.-председателят на партията Тошко Йорданов. Той уточни, че парламентът е мястото за преговаряне.
"Но ние, тъй като поемаме отговорността за съставяне на кабинет, ние отново ще представим наш проект за кабинет. Който бъде подкрепен, ще влезе в длъжност. Ако не бъде подкрепен, то логично е да има предсрочни избори. Тук отговорността остава в колегите от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", коментира Тошко Йорданов.
Ние се съобразихме с това, което се изля върху г-н Василев, каза още Йорданов.
Няма да влизаме в разговори за постове, няма да влизаме в скрити политически договорки, посочи Филип Станев.

За нас е по-логично да имаме партньори в посоката, в която гледаме, от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Това каза на пресконференция в пресклуба на БТА зам.-председателят на партия "Има такъв народ" /ИТН/ Тошко Йорданов.
Йорданов отбеляза, че са имали неформална среща с Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" за организиране на среща в Народното събрание.
Учуден съм, че за "Демократична България" сме по-голям враг от ГЕРБ, те нищо не казват за Бойко Борисов, коментира Йорданов.

Разработих документ от 68 страници "Модернизирай България", каза предложеният от партия "Има такъв народ" /ИТН/ за премиер Николай Василев на пресконференция в пресклуба на БТА. Номинацията на Василев беше оттеглена вчера от председателя на партията Слави Трифонов.
Николай Василев заяви, че една бъдещата управленска програма трябва да се консултира и доразвива с Парламентарната група на ИТН, както и в диалог с останалите парламентарни групи.
Част от икономическите приоритети са предвиждали намаляване на данъците и бюджет за 2022 г. без дефицит.