Във връзка с изпратеното на 19.07.2021 година от Агенция пътна инфраструктура  писмо, с което се разпорежда преустановяване на ремонтни дейности по отношение на обекти, стопанисвани от АПИ на територията на Южен централен район, Областна администрация – Пловдив незабавно предприе мерки, целящи недопускане забавянето или преустановяването на работата по тези обекти.
Следва да се посочи, че ръководството на Областна администрация полага последователни усилия по преодоляване забавянето и изчистване на противоречията по ключови за област Пловдив пътни обекти, включително, но не само път Лилково–Ситово и Околовръстен път.
В рамките на настоящия случай бе проведена спешна работна среща с Директора на Областно пътно управление – инж. Бакърджиева и ръководството на „Европейски пътища“ АД, на която се очерта като приоритет завършването на обект Ситово–Лилково, както и продължаване работата по Околовръстен път. Г-жа Бакърджиева пое ангажимент да състави още днес комисия, която да изготви доклад до АПИ относно степента на завършеност на обектите, както и да обоснове необходимостта и целесъобразността от приключването на пътя Ситово - Лилково до края на месец септември. Проведена бе и работна среща между заместник областен управител и заместник министър на регионалното развитие и благоустройство, на която получихме уверения в тази посока. Междувременно стана ясно, че посоченото по-горе разпореждане на Председателя на УС на АПИ е самоволно действие, което не кореспондира с цялостната политика на ръководството на МРРБ, в резултат на което са предприети незабавни коригиращи мерки с освобождаването от постовете им не само на инж. Минчев, но и на инж. Денчев като член на УС.