Локомотив Пловдив излъга с 1:0  Словачко Чехия  в първия мач от втория квалификационен кръг на турнира Лигата на конференциите.  Петър Витанов вкара победния гол за домакините в 89-ата минута.
Феновете на  домакините сътвориха невероятно атмосфера преди началото на двубоя, демонстрирайки голямата си подкрепа за своите любимци. В 3-ата минута Лукас Салинас стреля, но вратарят на гостите Филип Нгуен хвана топката. В 12-ата минута стана мелле пред вратата на "черно-белите", но Артур Качен се намеси и изчисти коженото кълбо. Три минути по-късно Кристиан Гомис изби топката в ъглов удар след центриране в наказателното поле на домакините. В 31-ата минута  Конър Руан от "смърфовете" центрира, но Димитър Илиев  не успя да засече топката на удобна позиция. Пет минути по-късно Илко Пиргов изби топката след удар на Даниел Холцер.
 В 40-ата минута Ян Калабишка  стреля от движение по диагонала, но неточно. Домакините започнаха второто полувреме по-активно.  В 52-ата минута Димитър Илиев подаде на Конър Руан, който пусна в коридор към Георги Минчев, чийто удар от удобна позиция обаче се оказа неточен.
Георги Минчев пропусна най-чистата възможност за домакините в 52-та минута. Димитър Илиев намери с пета Конър Руан. Той напредна по лявото крило и пусна пас в коридор към Минчев. Ударът му обаче премина встрани от вратата на Словачко. В 65-ата минута Конър Руан стреля, но вратарят на гостите изби в корнер.
В 75-ата минута главният съдия  Карим Абед, се контузи и бе заменен от четвъртия арбитър  Ерик Вателие.
Настойчивостта на домакините даде резултат в 89-ата минута. Тогава Петър Витанов със силен шут от 20  метра отбеляза гола за успеха на "смърфовете".