Ботев Пловдив стартира с победа в шампионата на Първа лига, след като се наложи с 2:1 над завърналия се в елита Пирин Благоевград.
"Жълто-черните" фенове бурно приветстваха своите любимци и най-вече звездата на тима Тодор Неделев, който бе сред резервите след претърпяната операция. На мача присъства и новият собственик на пловдивчани Антон Зингаревич. Домакините започнаха по-активно и в 4-ата минута  Емануел Току стреля отдалеч, но  Петър  Петров хвана топката.  Гостите отговориха с опасна атака в 17-ата минута, но Петър Занев стреля неточно. Минута по-късно "канарчетата"  поведоха в резултата. Николай Минков центрира към  Па Конате, който от удобна позиция се разписа с глава за 1:0.
В 26-ата минута домакините организираха бърза атака, при която Па Конате  излезе сам срещу Петър Петров. Вратарят на гостите успя да спаси удара на футболиста на "канарчетата". Десет минути по-късно  Спас Георгиев  от гостите стреля, но Георги  Аргилашки хвана коженото кълбо.
В 41-ата минута  Атанас Илиев подаде на  Маркиньос  който пробяга над 30 метра и прехвърли елегантно стража на съперника за 2:0.
Гостите започнаха по-активно втората част и в 52-минута влезлият на смяна Гурам Гощелиани стреля опасно, но Георги Аргилашки спаси. Две минути по-късно съотборникът ме Стилиян Николов бе точен за 2:1. L 57- ата минута По Конате се успа да се вкара гол от удобна позиция. В 61-ата минута вратарят на "жълто-черните" Георги Аргилашки успя да избие топката след силен удар от фаул на Красимир Станоев. В 76-ата минута Станислав Манолев опита късмета си от пряк свободен удар, но коженото кълбо излезе в аут. Десет минути по-късно и Реда Рабей стреля от фаул, но несполучливо. Домакините успяха да запазят крехката си преднина до края на срещата и спечелиха трите точки.