Лудогорец победи с 3:1:1 като гост Локомотив Пловдив в мач от първия кръг на футболния шампионат на България.  Това стана в деня, в който "черно-белите" отпразнуваха своята 95-годишнина.
Гостите започнаха по-уверено двубоя и в 4-ата минута Мавис Чибота излезе сам срещу Илко Пиргов, който излезе съобразително и хвана топката. При ответната атака на "черно-белите" Парвиз Умарбаев се отзова на удобна позиция, стреля, но стражът на гостите спаси. В 10-ата минута Алекс Сантана стреля отдалеч, но топката се удари в дясната греда. В 25-ата минута  Илко Пиргов отрази коварен удар на Елвис Ману. След 13 минути Олексии Биков от "черно-белите" стреля отдалеч, но неточно. В 40-ата минута Елвис Ману прати коженото кълбо в аут от удобна позиция. Две минути по-късно Димитър Илиев центрира, Георги Минчев отправи удар с главо, но топката излезе  в аут.  В 44-ата минута Бернард Текпетей подаде към връхлитащия Елвис Ману, който се разписа за 0:1. Съдията Никола Попов се консултира със система BАР и зачете попадението. Секунди преди почивката Илко Пиргов парира удар на Бърнард Такпетей.
Още в 49-ата минута "смърфовете" загатнаха, че няма да се предадат точно на рождения си ден. Локомотивци започнаха по-активно второто полувреме. В 49-ата минута Конър Руан стреля по диагонала, но Серджио Падт отрази удара му. Пет минути по-късно Артур Крачун парира удар на Алекс Сантана. В 59-ата минута Милош Петрович стреля неточно В 59-ата минута Лукас Салинас стреля, топката срещна тялото на противников бранител, а домакините поискаха дузпа с мотива, че той е играл с ръка. След консултацията с ВАР съдията прецени, че няма основание да отсъди най-тежкото наказание във футбола. Домакините изравниха в 67-ата минута. Тогава  Димитър Илиев пресече подаване на Сисиньо , обърна и с майсторско  изпълнение простреля Серджио Падт в десния ъгъл за 1:1. В 74-ата минута Пиерос Сотиру стреля опасно, но в аут.  Две минути по-късно Вандерсон подаде към Кирил Десподов, който се разписа за 1:2. Локомотивци бяха близо до изравняването в 82-ата минута. Тогава Лукас Салинас центрира, Артур Крачун стреля с глава, но уцели гредата. Във втората минута на даденото продължение на редовното време Георги Терзиев изби топката от голлинията след шет на Конър Руан. Две минути по-късно Бърнард Текпетей фиксира крайното 1:3.