Йосиф Миладинов се класира за финала на 100 метра бътерфлай  на олимпийските игра в Токио. Пловдивчанинът завърши втори в първия полуфинал с 51,06 секунди. Така за първи път след 33 години българското плуване има участие в олимпийски финал. За последно това прави смесената щафета 4 по 100 метра за жени на игрите Сеул 1988 г.  На същата олимпиада Таня Богомилова става шампионка на 100 метра бруст, където Антоанета Френкева е втора, а преди това взима и бронз на 200 м бруст. Най-бърз сега в Токио на полуфиналите в Токио на 100 м бътерфлай бе Каелъб Дресъл с 49,71 сек. Второ време даде унгарецът Кристоф Милак с 50,31, а трето - швейцарецът Ное Понти с 50,76 сек.

Олимпийската ни медалистка Антоанета Костадинова се класира за финала на 25 метра пистолет в Токио с първи резултат. Състезателката, която спечели среброто на 10 метра, ще спори и за разпределението на медалите и в тази дисциплина.

Финалът е днес от 8  часа и ще бъде излъчен по БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Другата ни представителка двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева не успя да влезе в Топ 8, с което приключва своята велика професионална кариера. Преди няколко дни тя обяви, че ще се оттегли след участието си в Токио.