Близо 60 деца от селата Кадиево, Злати трап и Оризари ще започнат новата учебна година в ремонтирана сграда на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
Работата по поставяне на топлоизолация и основен ремонт на покрива на основната сграда  на училището в Кадиево започва в началото на следващата седмица. В рамките на проекта се предвижда и подмяна на старата дограма. Очакванията са този проект да превърне сградата на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в съвременна и комфортна учебна среда.
Кметът на община „Родопи”  Павел Михайлов постави началото на ремонтните дейности в присъствието на кмета на селото Лиляна Петрова и заместник-кмета по образование Борислав Инчев. В двора на училището, където се състоя церемонията, бяха още кметът на село Злати трап Анелия Уланова, директорът на училището, изпълнителите на строителния процес, ученици и учители.
Близо 250 хиляди лева струва спечеленият проект за Кадиево.
„ Положихме много усилия, работихме близо година за тази инвестиция и успяхме. Днес можем да започнем този толкова дълго чакан ремонт. Част от нашите приоритети са именно работа за децата и младите семейства. Освен че осигурихме социални придобивки, като безплатни детски градини, ние залагаме и на подобряване на инфраструктурата на учебните сгради”, коментира кметът Павел Михайлов. Той каза, че тази година в Кадиево ще се изградят две детски площадки със средства по ДФ „Земеделие” и ПУДООС, а в общинският бюджет е заложена сумата от 50 хиляди лева за саниране на сградата на здравната служба.
„Това е изключително важно  за облика на селото, за образованието и за качеството на живот в Кадиево”, каза  кметът на селото Лиляна Петрова и благодари на ръководството на общината.
Директорът на основното училище Андрей Шаламанов също благодари на кмета Павел Михайлов и на екипа за реализиране на проекта, за огромния принос за подобряване на учебния процес и работата в училището.
"Освен че ще учат в уютна и светла сграда децата, се надяваме и да спестим голяма част от предвидените за отопление средства".
Финансирането на проекта за енергийна ефективност на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” се осъществява по програма на Министерството на образованието.