Талантливите млади рокаджии от Congail дават старт на „Лятна уикенд сцена за млади рок изпълнители“ на 27.08.2021 г. (петък) от 19:00 часа в парк „Рибница“ в район „Северен“.

Група Congail съществува от не толкова далечната 2018 г., когато децата от семейство Мак Гонегал (Мейв, Ева и Бренос Мак Гонегал), ученици в Музикалното училище в Пловдив, решават да се съберат и да напишат музика по поезията на баща си- Брендан.

Първоначално започват като трио, после се присъединява флейтистът Явор Ангелов, който идеално пасва на звука, който търсят Congail (групи като Jethro Tull и Canned Heat ги вдъхновяват да добавят флейта).

Congail използват както акустични инструменти (контрабас, цигулка, виола, флейта, арфа), така и електрическа и бас китара.  През 2020 г. барабанист на групата става Дани Пържанов, с който се оформя окончателното звучене.

Congail имат записано EP (краткосвирещ албум) от началото на 2021 г. , което се казва “Bambozoo the Mouse”, а в началото на 2022 г. се очаква да излезе и първият им дългосвирещ албум.