На две години лишаване от свобода бе осъден  мъж, взривил автомобил в Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата. Магистратите от Окръжния съд    признаха 32-годишния Пеньо Добревски  за виновен за това, че е взривил лек автомобил и е повредил по този начин и част от близката сграда. Общата сума на щетите от извършеното са близо 4 300 лева. Заедно с това е установено, че Добревски е държал оръжие с бойни патрони без необходимото разрешително.

Взривеният автомобил е закупен на търг Ивайло Желев, собственик на таксиметрова фирма. Преди това автомобилът е бил собственост на Добревски, но Желев се е сдобил с него след приключило дело, по което и двамата са били страни. До взрива колата се е ползвала за таксиметрови превози от Петьо Йорданов.

Делото се разгледа по съкратеното съдебно производство.  Подсъдимият призна фактите и обстоятелствата по обвинението и наказанието е под предвидения минимален размер. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив, поясниха от Съдебната палата.