Комисар Васил Костадинов е новият заместник- директор пловдивската полиция. Той е назначен със заповед на министъра на вътрешните работи, информираха от пресцентъра на ОД МВР.
Роден през 1972 г. в град Пловдив. Завършил е специалност „Охрана на обществения ред и борба срещу престъпността“ във ВИПОНД и специалност „Право“ във Великотърновския университет. В системата на МВР започва работа през 1994 г. и последователно и е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в подразделения на пловдивската дирекция на полицията. През 2010 г. става началник на Полицейски участък Садово при РУ – Асеновград, в който преди това работи като младши районен инспектор и разузнавач. През 2013 г. оглавява РУ – Раковски, а през 2015 г. застава начело на РУ – Първомай. От месец юни т.г. временно е преназначен на длъжността началник на Шесто РУ – Пловдив, която заема до момента.

За постигнати високи резултати през 27-годишния си професионален стаж в МВР Васил Костадинов е награждаван многократно с „писмена похвала“ и „обявяване на благодарност“, а тази година от министъра му е връчен Почетен знак на МВР III степен.