Ще разпусна Народното събрание максимално бързо в съотвествие с реда и изискванията на Конституцията и Изборния закон, и технологичното време за издаване на укази. Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември. Това съобщи в Плевен президентът Румен Радев,предаде БТА.
"По този начин ще спестим и пари на хазната, и най-вече времето на хората. Друго важно за тези избори е, че двете кампании - за Народно събрание и за президент и вицепрезидент, ще текат едновременно и ще се слеят", допълни той.
"Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почетни българи около големите цели - борбата срещу бедността и беззаконието, за свободна и просперираща България. Мисля, че президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корпупционните схеми и система", изтъкна държавният глава.
Той подчерта, че очаква от следващото служебно правителство да продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските инститиции, да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.
Преди изявлението си пред медиите президентът Румен Радев участва в Плевен в ритуала за отбелязване на 144-годишнината от началото на Третия щурм за освобождението на града. В Скобелевия парк-музей пред Панорамата "Плевенска епопея 1877 година" държавният глава отдаде почит пред загиналите герои за свободата на България и поднесе венец пред костницата в парка.