Девета поредна година студентските организации на Медицински университет – Пловдив - Студентски съвет, Асоциацията на студентите-медици – Пловдив, Българската асоциация на студентите по дентална медицина и Асоциацията на студентите по фармация в България, са инициатори и организатори на Ден на ориентацията, предназначен за първокурсниците на университета. Целта му е да интегрира, улеснени и създаде приемственост между поколенията в Медицински университет - Пловдив.

 

      В часовете от обявения график на обозначените места за всеки факултет бъдещите първокурсници ще бъдат приветствани от Ректора на МУ-Пловдив, проф. д-р Мариана Мурджева, както и от деканите на съответните факултети. Ще се състои ежегодната церемония по засаждане на дръвче от новите випуски на всеки факултет на определени места в територията на учебното заведение в чест на новото начало. И тази година ще се появят нови пет дръвчета, символ на вечния кръговрат.

  По-късно същия ден бъдещите студенти ще бъдат разведени из учебния корпус от техни колеги от горни курсове, ще бъдат запознати с всичко нужно за предстоящата учебна година и ще получат незаменими съвети от вече преминалите по този път.

  Всички събития ще се провеждат на открито, при спазване на всички противоепидемични мерки.

Официалната церемония за откриване на новата учебна 2021/2022 година и нова сграда – Учебен корпус №1
на 15 септември (сряда) 2021г. от 10.30 часа включва:

10.30 -  начало на церемония “Тържествено откриване на новата учебна година 2021/2022“
около 11.20 – привдижване по основната алея от Аудиторен комплекс до новата сграда (входа към ул. Л. Каравелов)
около 11.30 – 12.00
 – отслужване на водосвет за освещаване от Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай - пред нова сграда „Учебен корпус №1“ (при входа към ул. Л. Каравелов) ;
–  прерязване лентата на новата сграда;
– освещаване на сградата и обиколка за разглеждане (до 25 – 30 човека на групи)

_____________________