С 1 млн лева да  бъдат подпомогнати частните фирми от пловдивския градски транспорт. Това бе решено на заседанието на Общински съвет днес. То е във връзка с финансови проблеми, свързани с ковид кризата, непродажба на билети и карти в последните месеци. Първоначалното предложение бе за 3 млн лева, но сумата бе намалена след близо едночасови дебати в залата.

Предложение за цялостно отхвърляне на точката направиха от Демократична България, тъй като няма никакви документи за състоянието на фирмите. Мотивът на Йордан Иванов беше, че ако бъде прието предложението, ще се гласува на тъмно, тъй като никой от съветниците не е видял нито един документ относно така исканите суми и проблемите на дружествата.

Бе отхвърлено и предложение за създаване на комисия, която да работи заедно с администрацията по създаването на общинско предприятие за градски транспорт, за което зам.-кметът Тодор Чонов обяви, че общината е напълно готова да действа в тази посока. Изчаква се отварянето на оперативните програми.

В рамките на дебата съветниците изслушаха един от собствениците Веселин Дошков, който обясни, че всяко едно от дружествата е притиснато финансово от кризата.