Общинските съветници  на Пловдив решиха на днешната си сесия  да бъдат отпуснати 1 млн. лв. за компенсации на превозвачите заради намалялите продажби на карти и билети в ковид кризата.

В комисии на Общинския съвет ще бъде внесесено предложение за още 580 000 лв., които да бъдат гласувани на следваща сесия. Това бе предложено от ВМРО и пието с 31 "за" 6 "против" и 6 "въздържал се".

Преди гласуването имаше много дебати как да бъдат компенсирани транспортните фирми, имаше предложение за създаване на експертна комисия за проблемите на транспорта в Пловдив, но това не бе прието.

Освен сумата, която днес бе приета от ОбС се очаква превозвачите да получат и компенсации от държавния бюджет. Превозвачите останаха недоволни, тъй като очакваха да получат 3 милиона лева компенсации, какво бе предложението на кмета Здравко Димитров.

Александър Молев е най-новото попълнение в пловдивския общински съвет. Той положи клетва, повтаряйки след председателя Александър Държиков.

Той влиза в местния парламент от групата на земеделския съюз "Александър Стамболийски", водена от Георги Колев. Молев заема мястото на Дончо Киров, който се отказва от Общинския съвет.