За големи задръствания по основни  булеварди в Пловдив, сигнализираха днес шофьори.

"Бул."Никола Вапцаров" посока Коматевския възел огромна тапа няма минаване от 20 минути", написа Иван Стоянов в групата I see you KAT Пловдив.
Николай Пашов пък съобщи, че от заведението "Тромпета" в район "Южен" до Университета по хранителни технологии се стига за час и 10 минути.

 

Големи тапи са възникнали  и на  на трите жп прелеза на бул. "Копривщица" с "Пещерско шосе", "Свобода" и "Шести септември". Колоните от двете страни на бариерите са огромни. Линейки с включени сигнализации стоят и не могат да минат на път за университетската болница. "Това на нищо не прилича", ругаят изнервени шофьори. Мнозина правят опасни маневри, за да минат по ул. "Владивосток", покрай Гребната база, ул. "Ясна поляна" и през бул. "Марица-юг" да стигнат до центъра.

От днес служители на сектор "Пътна полиция" регулират движението на автомобили във всички посоки на кръстовището на бул. "Христо Ботев" и ул. "Любен Каравелов" в Пловдив, съобщиха от общината. Това ще се случва в пиковите часове в диапазона от 7:30 до 9:30 часа сутринта и от 16:30 до 18:30 следобед.

Причината са строително-ремонтните дейности, които се извършват там във връзка с подмяната на подземната ВиК инфраструктура в района на Централна гара до Коматевския възел. От седмици наред в района на кръстовището е пълен хаос.