И тази година, от 4-ти до 7-ми ноември, Plovdiv GuitArt Festival ще предложи на феновете си фантастични концерти, майсторски класове, лекции, международен конкурс за класическа китара и различни музикални работилници. Така Пловдив отново става световна столица на китарата.

Ще приветстваме великолепни световно известни китаристи Павел Щайдл, Дарко Багески, Джак Ханчер, Филип Мишкович, Ченг Ши, Елеонора Перретта, Ловро Перетич, Влатко Стефановски и много други ...

Не по-малко вълнуващи са и българските групи и изпълнители, заложени в програмата: „Цинга Манга Фънк“, „Pop&Rock Meets Jazz“, „Александър Леков Трио“ и много други ...

Стремежът на организаторите е да представя на фестивалните сцени, заедно с утвърдените имена от световната музикална култура и млади артисти – бъдещи звезди.

Екипът на Plovdiv GuitArt Festival, Ви кани да запазите тези дати и да се приготвите за поредната незабравима седмица на китарата в Пловдив!

В последните години, Plovdiv GuitArt Festival се наложи като най-голямото и чакано китарно събитие в региона, което привлича любители на класическата китара и любители на музиката да станат част от магията на китарата.

Plovdiv GuitArt Festival е част от Европейска платформа, съфинансирана от програма „Творческа Европа“на Европейския съюз за периода 2017-2021г.

Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.