Специално за заключителния концерт за сезона на „Камерна сцена Пловдив“, от Лион, Франция пристига още една от звездите на европейската джаз сцена, пианистът Марио Станчев.

Маестрото слага ръце върху рояла на легендарния Милчо Левиев, на сцената на  Culture Hotspot Milcho Leviev, като музиката му ще резонира в съпровод на инструментите на други двама големи и доказани артисти, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов.

Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

Пианист, композитор и основател на Джаз департамента на Консерваторията в Лион, Марио Станчев е роден в София, в семейство на пианист (българин) и певица (французойка). Получава класическо музикално образование в НМУ и НМА, а след това работи с известни български джаз музиканти и формации.

От началото на 80-те години на ХХ век живее във Франция. Там първата му публична изява е в два концерта от програмата off на джаз фестивала в Нанси: в концертите на Декстър Гордън и Мел Уолдрън. А първата си плоча записва с най-известния по онова време френски барабанист Даниел Юмер и басиста Майк Ричмънд. На сцената си партнира също с имена като Рон Картър, Джон Скофийлд, Майкъл Брекър, Туутс Тилеманс, Лоран Блументал, Лионел Мартен и др. Има няколко общи проекта с български музиканти, а през последните години най-често работи с Христо Йоцов и Димитър Карамфилов.

Концертът на Марио Станчев - пиано, Димитър  Карамфилов - бас  и Христо Йоцов  - ударни е на 2  ноември 2021 г.  от 18.00 ч. в Culture Hotspot Milcho Leviev/ Къща „Иван Черноземски“  в Стария град, ул. Ц. Лавренов № 5.

Билети в мрежата на ИВЕНТИМ и на място преди концерта.