"Резултатите от изборите вече се изясниха, макар да не са окончателни. Не постигнахме целите си. Оттеглям се като председател на Националния предизборен щаб". Това заявява Кристиан Вигенин, заместник-председател на БСП и председател на предизборния щаб, в пост във фейсбук.

"Благодаря на колегите от щаба, работиха усърдно и сърцато, към тях не бива да има никакъв упрек!", посочва той.

"Не съм привърженик на вътрешнопартийните откровения във фейсбук, така че моят анализ ще споделя първо на партийните форуми, които предстоят", допълва Вигенин.

"Използвам повода да благодаря на всички, които гласуваха вчера, и още повече на тези от вас, които подкрепиха "БСП за България". Топъл поздрав и на всички активисти и кандидати, с които работихме неуморно в кампанията в Пловдив и Ямбол", пише той.

"Горе главата, за униние място няма, борбата за по-добър живот за всеки българин продължава!", заявява Кристиан Вигенин. "И не забравяйте, имаме още работа - в неделя предстои балотажът между Румен Радев и Анастас Герджиков!", допълва той.

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев, който е и дългогодишен член на Изпълнителното бюро на левицата, поиска оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Оставката е личен акт и Корнелия Нинова вероятно няма да си подаде оставката. За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена. Решенията на Нинова вече нямат никакво значение", написа той в своя Facebook профил.

"Сега важно е дали 130 годишна партия може да реши проблем със собственото си управление. Днес става въпрос за физическото оцеляване на партията и незабавната смяна на председателката е първо условие да продължим напред. После ще се сблъскаме с много други проблеми и спасяването на БСП ще бъде дълъг, труден и несигурен процес. Но така повече не може да се продължи и ден", посочва още Кутев.