Корнелия Нинова подаде остовка като лидер на БСП. Очаква се всеки момент тя да оповести решението си публично. Причината са слабите резултати на партията на проведените в неделя парламентарни избори. След обявяването на резултатите им стана ясно, че БСП заема четвърто място.

"Поемам цялата отговорност за резултата на БСП и подавам оставка", заяви Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

По думите ѝ много неща са повлияли на катастрофалния резултат на социалистите.

Останах изненадана, че оставката ми от Антон Кутев е поискана в качеството му на говорител на служебното правителство, а не като част от пленума на БСП. Останах изненадана, че и президентът я поиска.

"Приехме поканата за преговори за правителство с Продължаваме Промяната. Ще търсим общите неща, ще търсим обединение, ще търсим формат на работни групи", заяви още Корнелия Нинова.

Изчаках окончателните резултати от изборите. Оценявам този резултат като катастроален, особено с това, че отстъпихме от трето на четвърто място. поемам цялата отговорност, вината е изцяло моя коментира още тя.

Корнелия Нинова ще остане начело на БСП до конгреса на партията, който ще се състои през месец януари следващата година.