Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, с което е потвърдено изцяло наказанието на Б. Б. от 12 години лишаване от свобода за двоен опит за убийство.
Съдът е оставил без уважение и е отхвърлил като несъстоятелни жалбите на подсъдимия и на една от пострадалите срещу присъдата.    

       Окръжен съд – Пловдив признава Б. Б. за виновен в това, че на 16.09.2019 г. в с. Ръжево, област Пловдив, от ревност е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице – съседката си Р. Г. и своя приятел Л. Л. от същото село, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини и същото е извършено предумишлено.
       Б. Б. останал сирак от рано, роднините не общували с него. Живеел сам в къщата на родителите си и работел като охранител в местната земеделска кооперация. Помагал на новопристигналата си съседка като цепел дърва за огрев, хранел животните, вършел и друга мъжка работа, а пенсионерката му се отблагодарявала, като понякога го канела да се хранят заедно. Друг техен съсед Л. Л. често й услужвал като я возел с колата си до магазина, защото тя била трудно подвижна. Подсъдимият, който се увлякъл  по  по-възрастната от  него жена, започнал да ревнува. Често злоупотребявал с алкохол. На 16.09.2019 г. разбрал, че тя и Л. Л. ще ходят с колата на покупки. Взел решение да убие и двамата. Причакал ги, като предварително сменил катинара на пътната  врата към двора на жената, за да не може да влезе. Взел кухненския нож и ги зачакал. Когато ги видял, тя му се развикала, а той я нападнал с ножа и пробол лицето й, като уцелил бузата, а след това я намушкал в гърба. Подгонил Л. Л. и го намушкал пет пъти в краката. Съседи чули виковете за помощ и ги разтървали. Пострадалите били откарани с две линейки до болницата, където жената претърпяла спешна операция. И двамата оцелели. Подсъдимият също имал леки наранявания от борбата с Л. Л. Установено е, че е имал  2.6 промила алкохол в кръвта.
       Върховният касационен съд пише в мотивите си, че правилно и първоинстанционният и Апелативният съд са преценили размера на наказанието да е при многобройни смекчаващите отговорността обстоятелства, като се има предвид, че Б. Б. е с чисто съдебно минало, има добри характеристични данни, помагал е на пострадалата преди инцидента и е признал, че е действал от ревност.

       Решението на Върховния касационен съд е окончателно и влязло в сила.