Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Пазарджишкия окръжен съд, с което е допусната за изпълнение Европейска заповед за арест за предаване на властите в Германия на жена, която е издирвана за укриване на данъци и документни престъпления. Заповедта е подписана от Европейски делегиран прокурор на ФРГ въз основа на заповед за задържане, издадена от Районен съд в Мюнхен.
    С. Б. е издирвана за  участие в организирана престъпна група, която е извършвала дейност на територията на различни европейски страни в периода от 2017 до 2019 г. В  Европейската заповед за арест е посочено, че единият участник в престъпната група вероятно е член на организацията „Ндрангета“. С. Б. е обвинена, че е издавала фалшиви фактури на името на несъществуваща фирма и е участвала в укриване на данъчни задължения на фирми при износ на автомобили най-малко в 21 случая, като нанесените щети са на обща стойност над 340 000 евро. Германските закони предвиждат до 15 години лишаване от свобода за деянията, в които е обвинена С. Б.
        Апелативният съд прие, че решението на Пазарджишкия окръжен съд за предаване на лицето на германските власти е обосновано и законосъобразно.
Деянията, в които е обвинена С. Б., са наказуеми и в Българ
    С. Б. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Решението на Апелативния съд е окончателно.