Тържественото запалване на светлините на Коледното дърво на пл. „Стефан Стамболов“  в Пловдив ще се състои днес.  Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в  Раковски. Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона.
Светлините на Коледното дърво (над покрития фонтан) ще бъдат запалени от кмета на Пловдив Здравко Димитров на церемония на 1 декември 2021г., сряда, от 17.30 часа, на която той ще отправи и поздрав към своите съграждани.  
Ще помага и Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25 и 26 декември, когато на откритата сцена пред общината по традиция  с кратка програма ще се изявят талантливи пловдивски деца.
За първи път ще има и специален кът, изработен от възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, където всички желаещи – малки и големи могат да си направят снимки за спомен сред красивата празнична украса, и разбира се с Добрия старец!
Празнично ще бъдат украсени още много любими за пловдивчани места.
„ Запалването на светлините на Коледното дърво на пл. Стефан Стамболов е един красив момент, който се превърна в традиция за Община Пловдив, очаквана с нетърпение от децата. Коледа е времето на добрите пожелания, защото тя носи усещането за нещо свидно и мило, за семеен уют и топлина. Време, когато целият свят грее с милиони светлини. Коледа носи усещане за надежда и ново начало. Надявам се Новата година да бъде по-добра за всички нас!“, каза Кметът Здравко Димитров.
Той, заедно с екипа си ще ви очакват на 1 декември пред общината.