Общинските съветници на Пловдив  удължиха на днешната си сесия  концесията на картинг пистата на "Лаута" с 6 години и 8 месеца.  Това стана с подкрепата на 40 от тях, а петима се въздържаха.

Това предложение трябваше да бъде гласувано на миналата сесия, но бе отложено заради искане на Атанас Узунов да се включи клауза, че ако УЕФА и ФИФА искат да се изградят още паркоместа на стадион "Локомотив", то концесията може автоматично да бъде развалена.

В новото предложение към Общинския съвет бе записано, че договорът между Община Пловдив „Делта карт” се удължава с 6 години и 8 месеца. Също така има становища от комисиите в местния парламент, както и кметът на „Южен” Костадин Язов, който е инвеститорски контрол на стадиона. Според него концесията на паркинг пистата по никакъв начин не пречи на реализацията на стадион „Локомотив”, а освен това има предвидени терени за изграждането на паркинг.

Управителите на общинските дружества вече ще имат право да бъдат настанявани  в общински жилища от фонд “Ведомствен”.

30 съветника подкрепиха това предложение, само тези от групата на "Демократична България" бяха против.

Междувременно община  Пловдив обяви обществената поръчка за изработване на техническия проект за ремонта на сградата на затвореното от години кино "Космос". Избраната процедура е пряко договаряне с фирмата, която спечели конкурса за подготовка на идейна концепция. Така "Тектоника-Б" ще трябва да представи работния проект в срок от 6 месеца и ще получи за това до 108 333.33 лв. без ДДС.