Популярната пиеса "Незнайко в слънчевия град" ще бъде показана в Държавния куклен театър в Пловдив. Това ще стане в събота, 15 януари, в салона на Държавен куклен театър - Пловдив от 10:30, 11:45 и 18:00 ч. "Незнайко в Слънчевия град" е първото събитие, с което театъра отбелязва своя 75-ти юбилей!

 Режисьорът на спектакъла - Елица Петкова, разказа за мотивацията да работи именно по този текст. "Нашият герой минава през своето пътешествие. В началото той е един нахален хлапак, който подчинява вълшебствата на стремежа си да бъде различен, необикновен. След като осъзнава, че всичко което прави, има последствия, от които не може да избяга, той става наистина добро дете. Но все пак - дете".  Характерните кукли и впечатляващ декор, които са създали сценографите Ива Гикова и Ивайло Николов, както и прекрасната музика на Пламен Петков, изграждат на сцената един забавен, вълшебен свят, който да запали детското въображение и желание за приключения. С невероятен хъс и енергия младите актьори оживяват героите, които ни разсмиват, натъжават и даже на моменти ни ядосват. Чистосърдечно и наивно. Точно както го правят децата.

"Незнайко в Слънчевия град" е история за силното желание на едно дете да бъде добро, но само за да получи своята награда. А именно вълшебната си пръчица! Сбъдването на желанието му го въвлича в приключение, което води след себе си големи последствия, за които той все още не е готов. Без да поглежда назад Незнайко смело размахва вълшебната пръчица пред очите ни докато не стига до най-голямата магия, на която е способен човек-да бъдеш добър, защото искаш да си такъв! Автор на творбата е Николай Носов.