Марица (Пловдив) заминава на лагер в Турция. В понеделник сутринта тимът ще отпътува от Пловдив с автобус за Истанбул, от където ще продължи със самолет за Анталия. Там „жълто-сините“ футболисти  ще останат до 5 февруари, като ще бъдат настанени в хотел Sherwood Exclusive Lara.

По време на престоя си в турския курорт Марица ще изиграе четири контролни срещи. Първата от тях ще бъде на 27 януари срещу Каспий (Актау), който се състезава в казахстанската Премиер лига. В две от другите приятелски срещи маричани ще срещнат руските Том (Томск) и Ротор (Волгоград), като двубоите ще се играят съответно на 1 и 4 февруари. Четвъртата контрола все още се уточнява.
След завръщането си в Пловдив Марица ще изиграе още една контролна среща – на 12 февруари. Съперник в нея ще бъде Ботев (Пловдив) , а двубоят ще се изиграе на базата на „канарчетата“ в квартал „Коматево“.
Шампионатът във Втора лига се подновява на 19-ти февруари. В първия си официален мач за годината Марица гостува на Струмска слава (Радомир).