Единствената официална реплика на 90-килограмовия костюм на астронавта Нийл Армстронг, с който той стъпва на Луната през 1969 г. бе изложена официално в  Природонаучния музей в Пловдив. На церемонията присъстваха кметът  на града Здравко Димитров, неговият заместник, който отговаря за културата Пламен Панов, кметът на район "Централен" Георги Стаменов и директорът на музея Огнян Тодоров. Събитията стана възможно благодарение на съдействието на посолството на САЩ в България. Костюмът е направен чрез 3D сканиране и теглото му е колкото оригиналния на прочутия астронавт.

"Вече има голям интерес към костюма. В почивните дни много деца дойдоха да го видят и да се снимат с него", заяви Яна Георгиева, уредник от зала "Планетариум" на Регионалния природонаучен музей в Пловдив.

Огнян Тодоров добави, че с тази инициатива продължава политиката на музея да показва интересни експонати.

"Благодаря на посолството на САЩ за възможността пловдивчани и гостите на града да се докоснат до космическото въздухоплаване.  Аз лично си спомням как през 70-те години в Панаира представиха летателния апарат "Аполо 13". Това са мигове, които се помнят цял живот",  заяви кметът Здравко Димитров.  Тази реплика, както и още 14 други са изработени по повод 50-годишнината от първото кацане на човек на Луната, осъществено именно от Нийл Армстронг с мисията "Аполо". В Пловдив костюмът на известния астронавт ще остане до 23 май.