Апелативен съд – Пловдив остави без уважение молбата на ученика Н. М. от Стара Загора за промяна на мярката му за неотклонение, като  потвърди определението на Окръжен съд – Стара Загора за „домашен арест“ и електронно устройство за наблюдение.
        Срещу Н. М. първоначално е повдигнато обвинение за това, че на 01.10.2021г. по непредпазливост е извършил пътно-транспортно произшествие в Стара Загора, като е блъснал три момичета и им е причинил тежки наранявания / кракът на една от пострадалите е ампутиран/. През декември 2021 г. прокуратурата преквалифицира деянието на Н. М. в тежко умишлено престъпление, което вече е подсъдно на Окръжен съд.
         Апелативните магистрати обсъдиха молбата на Н. М. за промяна на мярката му за неотклонение и приеха, че има достатъчно данни за неговата съпричастност към престъплението, в което е обвинен. По показания на една от пострадалите, преди катастрофата той е извършвал дрифт на колелото на пътното платно. Съдът прецени, че въпреки че Н. М. е с отнето свидетелство за правоуправление, поради високата обществена опасност на деянието, все още има опасност, при една по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият да извърши престъпление. Няма опасност от укриване.
         Определението на Апелативния съд е окончателно.