Илко Търпов, кандидат за поста „директор“ на най-новото общинско дружество „Екобус“ е допуснат до последния трети етап на конкурса, който беше обявен за позицията. След като той е представил необходимите документи, които съответстват на изискванията, комисията с председател заместник-кметът Тодор Чонов е поставила оценка мн. добър - 5,31 на изготвената и представена концепция за развитието на предприятието за десет години напред.

Илко Търпов е единствен кандидат за обявеното директорско място. Работи като главен асистент в катедра „Електротехника“ в Техническия университет София, филиал Пловдив и в катедра „Електроснабдяване и електрообзавеждане на транспорта“ във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Защитил е научна степен „доктор“  по специалността „Електроснабдяване и електрообзавеждане в транспорта“.

Събеседването в третия етап ще се проведе в началото на следващата седмица. При положителна оценка от страна на комисията, ще бъде изготвено предложение за решение до Общинския съвет за одобрение на кандидата за директор на общинското дружество „Екобус“.