Тази вечер от 20:00 часа участъкът  на „Брезовско шосе“ при кръстовището с ул. „Полет“ се затваря за преминаването на моторни превозни средства, информират от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Причината са строително-монтажни работи по мащабния европроект за водния цикъл на Пловдив.
Тежка специализирана техника предстои да извърши изкопни дейности на около 8 метра дълбочина, за да се поставят водопроводни и канализационни тръби с голям диаметър. За да се гарантира безопасността, е наложително спиране на движението около строителния обект. Временната организация е в сила до 22:00 часа в неделя.     
Предприети са всички мерки, така че неудобството за придвижване на гражданите да се сведе до минимум. Автомобилите ще имат достъп до търговските обекти на „Брезовско шосе“ преди кръстовището с ул. „Полет“. На около 50 метра преди него ще обръщат автобусите по линии №9 и 12.
Ето по какъв обходен маршрут ще се пътува в посока към село Войводино: кръговото кръстовище на бул. „Цар Борис III Обединител“ с бул. „Дунав“ и „Брезовско шосе“, наляво по бул. „Дунав“, надясно по ул. „Васил Левски“, надясно по ул. „Полет“, наляво по „Брезовско шосе“. В обратна посока: „Брезовско шосе“, надясно по ул. „Полет“, наляво по ул. „Васил Левски“, наляво по бул. „Дунав“, надясно по бул. „Цар Борис III Обединител“.
Градските автобуси по линия №15 също ще се движат по обходния маршрут.
Временната организация на движението е обозначена с необходимите пътни знаци. От Община Пловдив се извиняват се причиненото неудобство и разчитат на разбиране от страна на гражданите.