Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Свети Георги” получи дарение  пловдивчанката Емилия Цонева за ремонт на едно от помещенията. Тя решава за юбилея си да направи жест към болницата, като вместо да получи традиционно подаръци, помолила своите гости и приятели да съберат пари за детската клиника.

Събраната сума в размер на 4900 лева бе поднесена на началника на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ "Свети Георги" проф. д-р Иван Иванов и неговия екип. Средствата са предназначени за обзавеждане на стая за комуникация между родители на болните деца в звено "Кардиология и ревматология".

 „Скъпа г-жо Цонева, от името на целия колектив сърдечно благодарим за вашата добрина. Вие озарихте лицата, както на болните деца и техните родители, така и на нас персонала. Накарахте да си позволим да мечтаем за още по-големи постижения”, обърна се към дарителката д-р Любов Чочкова-Букова, началник на звеното по детска кардиология и ревматология.

От своя страна г-жа Емилия Цонева не сдържа емоциите и благодарността си. „Щастлива съм, че съм между вас, във вашата клиника. Вие полагате не само професионален труд, вие спасявате най-ценното в нашия живот – нашите деца. Това дарение е свързано с моя рожден ден. Реших, че ще направя кампания по повода към моите приятели и вместо подаръци, бях сложила кутия за дарения. Бях им казала, че ще бъде за Клиниката по педиатрия и по-точно за Отделението по кардиология и ревматология към университетската болница. Както за тях, така и за мен е радост, че мога с този малък жест да помогна. Вие давате всичко от себе си и заслужавате да работите в едни по-добри условия, защото и нашите деца го заслужават. Желая ви много здраве. Аз като родител и като гражданин съм много благодарна за това, което правите", каза г-жа Емилия Цонева.