Грузинско и полско кино предлага програмата на София филм фест в Пловдив тази вечер. За прожекциите пристигат и специални гости в LUCKY Дом на киното – режисьорът на „Брайтън 4“ Леван Когуашвили и Стефан Китанов. Двамата ще се срещнат с публиката след прожекцията.
Програмата в понеделник се открива именно със социалния „Брайтън 4“. Баща и син с финансови проблеми заминават за САЩ, където си търсят работа в Брайтън Бийч в Ню Йорк. Това е първият сблъсък с Америка на постсъветските емигранти. Пловдивчани ще може да се срещнат с режисьора Леван Когуашвили, за когото това е трети пълнометражен филм. Лентата бе избрана като грузинското предложение за „Оскар“. С Когуашвили пристига и Стефан Китанов. „Брайтън 4“ може да гледаме от 18:30 часа.
Нестандартна история предлага „Бриджит Бардо завинаги“. Игралният филм ни пренася в комунистическа Полша в средата на 20-и век, малко след Втората световна война. Главният герой е Адам – малко момче в семейство, наблюдавано от Държавна сигурност. Отивайки на кино да гледа „Презрението“ на Годар, той се пренася в гримьорната на Бриджит Бардо и нейния свят на филмови и музикални звезди.
Билетите за фестивала се продават на касата на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16 часа и в почивните дни след 10:30 на цена от 8 лева, с намаление – 6 лева за учащи и пенсионери и карта за 5 прожекции за 35 лева.