Световноизвестният мим Паоло Нани идва за първи път в България през април. Италианският артист ще представи своя спектакъл "Писмото" в само и единствено в Пловдив на 30 април от 19.30 часа на сцената на Театър „Хенд“ (бул. „Руски” №18 в двора на частно училище Дружба).

Паоло Нани е актьор, режисьор, мим, клоун и ментор, познат в над 40 държави. Пред българската публика той ще представи постановката "Писмото", която се радва на широк интерес от 1992 година насам. Публиката бързо става пряк участник в историята и нейните различни варианти, тъй като актьорът я въвлича в спектакъла чрез игри и изненади.

Спектакълът "Писмото" е игран в 42 държави, обиколил всички възможни световни фестивали, многократно награждаван. България е 43-тата страна, в която ще гостува. Сюжетът е изключително опростен, но крайно забавен. Брилянтният Паоло Нани разказва една история по 15 различни начина – като пиян, в стил нямо кино, без ръце, на обратно, вулгарно… И всичко това, без да каже една дума. Резултатът е абсурдно смешен. Постановката е носител на престижните награди European Comedy Award и Audience Award Festival Santo André.

Освен дългоочакваното му гостуване с „Писмото“ в града под тепетата, което се наложи да бъде отложено от март за април, 20 професионални актьора от цяла България ще се включат в тридневен уъркшоп в Пловдив, воден от майстора на клоунада и импровизация Паоло Нани.

Артистът гостува по покана на фондация “Ред Ноус” и театър “Хенд”, чиито директор Иво Игнатов (клоунът Кени) е най-яркият представител на клоунадното изкуство в България, а публиката очаква резултатите от титаничната среща на двама от най-добрите клоуни в света.

Проектът се осъществява с подкрепата на НФ “Култура”, програма “Творческо развитие”, община Пловдив, отдел “Култура”, фондация “Балкански културен форум”, Hotel Imperial Пловдив.

Билети се продават във всички каси на ИВЕНТИМ в страната, в Пловдив - на касата пред община Пловдив, на каса „МаскАрт“ в ДК „Борис Христов“, в ТИЦ на Римски стадион, каса на Античен театър и онлайн.