Днес  над по-голямата част от страна ще преобладава слънчево време. На места облачността над страната ще е променлива, след обяд по-често значителна и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, прогнозираха от Meteo.bg. Почти без валежи ще е в Югоизточна България. Ще продължи да духа умерен, на места и силен югозападен вятър; привечер ще започне да отслабва, ще се ориентира от запад и с него ще прониква студен въздух. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 17° и 22°, в Пловдив-  20°.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд - често значителна и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Над около 2000 метра валежите ще са от сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен запад-югозападен вятър и с него след обяд температурите бързо ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 21°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, преди обяд на север от н. Калиакра до 4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 8 мин. и залязва в 19 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 43 мин. Луната в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 21 ч. и 16 мин. Фаза на луната: един ден след новолуние.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за април - през деня слабо ще се повиши.