Масирани проверки  направи полицията в Стамболийски. Операция е планирана и проведена по разпореждане на директора на ОДМВР – Пловдив във връзка с цялостната организация за противодействие на битовата престъпност и намаляване на пътния травматизъм в региона. В град Стамболийски и някои от малките населени места в общината са предприети съвместни действия от служители на районното управление, пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ и жандармерията.

Общо екипите са влезли на 64 адреса, проверили са 346 души и 245 МПС. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата са връчени 13 акта и  32 глоби с фиш. Административно отношение е взето и в други пет случая, сред които и на основание Закона за гражданската регистрация.  Издадените полицейски разпореждания са 4, а съставените предупредителни протоколи – 5.

По време на акцията е задържан заподозрян за кражба на алуминиеви сплави от база за изкупуване на черни и  цветни метали в общинския център. По случая е започната предварителна проверка. Пет подобни преписки се водят и за иззети малки количества безакцизни цигари и тютюн. Установен е и търговец на черни и цветни метали, осъществяващ дейността без необходимия лиценз, за което са изготвени констативни протоколи съвместно с представителите на РИОСВ.  

Изображения