Благотворителен Великденски базар под надслов „Да запазим усмивката на Тошко!“ бе подреден във фоайето на ДГ „Дъга“ в район „Северен“.Базарът е част от благородната инициатива „Доброто Продължава“, която се провежда от малчуганите и екипа на детското заведение от 2016 г. Тази година каузата е в помощ на 7-годишния Тошко Маневски, който е диагностициран с болестта на Дюшен.

Великденската украса е изработена съвместно от деца, родители и учители.

Пъстро тържество за Великден и за Доброто представиха малчуганите от 3 „Б“ група на ДГ „Дъга“.Те изпълниха песнички, танци и рецитираха стихчета, посветени на един от най-светлите християнски празници.

„Целта на тази традиционна инициатива е децата да се научат на благотворителност и емпатия, да ги възпитаваме в съпричастност още от малки“, каза директорът на детското заведение Бойка Палийска.

След официалното откриване, базарът бе разположен на двата входа на ДГ „Дъга“ от днес до 21 април.Празничните артикули имат цени, но закупилите ги могат да пуснат определена от самите тях сума в специална кутия.Събраните средства ще бъдат дарени по банковата сметка на малкия Тошко.

От ДГ „Дъга“ приканват ЗАЕДНО да станем част от доброто и „Да запазим усмивката на Тошко!“