Отбор „УХТ Студенти“ спечели 1-во място в престижно състезание с идеята си за калкулатор, който изчислява икономическите ползи от активен транспорт, както на индивидуално, така и на колективно ниво. Той е с интересна визуализация и добра видимост на икономическите ползи. Начинът, по който работи калкулаторът, дава възможност за работа в реално време с данни и високо ниво на прототипиране. Освен това той може да изчислява и времето за възвращаемост на инвестиция за придвижване с активен транспорт. По създаване на калкулатора са работили студентите Димитрина Атанасова, Глория Биковска, Антоанета Цанова, Памела Златанова, Иван Павлов и Илия Йорданов.
Високата оценка бе дадена по време на състезание под наслов „За устойчиво и зелено бъдеще“, в което се включиха над 50 студенти от Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив и ВСУ „Черноризец Храбър“ във Варна. То бе организирано от Асоциация за развитие на София в рамките на проект ИНОЕЪР, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Инициативата „Иновативни дейности за градско развитие“.
Жури от експерти в сферата в състав инж. Димитър Петров, директор на Дирекция “Управление и анализ на трафика”, Столична община, Румяна Гълъбова и Симона Йончева, главни експерти, отдел „Въздух“, Столична община, проф. д-р Валентина Николова-Алексиева, декан на Стопански факултет на УХТ, доц. д-р Борислав Миленков, катедра „Компютърни системи и технологии“, УХТ, доц. д-р Веселина Спасова, ръководител на магистърска програма „Софтуерно инженерство и мениджмънт“, ВСУ „Черноризец Храбър"“ и Севдалина Войнова, координатор на проект ИНОЕЪР, се изправиха пред трудната задача да изберат двата най-добри прототипа, които да получат финансиране за реализация.
„Много сме щастливи, че имахме възможността да участваме в такъв голям международен проект. Темата за зелената икономика и устойчивото развитие е изключително актуална, така че вложихме голямо желание и ентусиазъм в екипната работа за разработването на калкулатора за икономическите ползи от активния транспорт.“ каза Иван Павлов, студент в 4 курс, спец. Икономика на хранителната индустрия, УХТ-Пловдив.
Отбор „EcoFriends“ се класираха на 2-ро място и представиха концепция за калкулатор, който изчислява ползите от електрическата тротинетка спрямо.  дизелов автомобил, които са най-често ползвани. Техният прототип лесно може да бъде разширен с още функционалности, като например градски транспорт. Участници в отбора са Валентина Караначева, Станислава Йочева, Яница Димитрова, Йордан Ананиев, Цветан Хашев и Теодор Тодоринов.
От отбор „Мисия-Емисия“ станаха 3-ти и представиха калкулатор, който изчислява вредата от използване на различни видове моторни превозни средства. Участници в отбора са Мария Александрова, Мария Брънчева, Мими Манева, Владислав Борисов, Севда Хюсеинова, Константин Йотов, Росен Господинов, Ива Ранчева и Васил Тотев.
Ръководител на проектите на УХТ Пловдив е доц. Венета Марковска от катедра „Икономика, предприемачество и управление“.
Студентите от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ разработиха калкулатори, които пък изчисляват здравните ползи.
Отбор „Steppy”, състоящ се от чуждестранни студенти от Англия и Индия спечели журито и 1-то място с идея за приложение, което е фокусирано върху пешеходците. Функционалностите на приложението включват получаване на точки за изминато разстояние пеша, с колело или обществен транспорт, а чрез тях различни награди и отстъпки. Освен стимулите за активно придвижване обаче, Steppy предлага и прогноза за времето, разписание на обществен транспорт, както и игрови елемент със снимане на забележителности. Участници в отбора са от Англия, България и Индия – Кристофър Брасков, Димитър Попов и Адил Рехман.
Отборът завърши презентацията си с цитат от Платон – „Липсата на активност унищожава доброто състояние на всяко човешко същество, докато движението и физическите упражнения го спасяват и съхраняват.“