На 20 май /петък/ Община Пловдив, съвместно с Комисията за регулиране на съобщенията, организира форума „Digital Plovdiv“- събитие за темите свързани с електронното управление. Конференцията ще се състои в Международен панаир Пловдив, Конгресен център зала „България“ от 09:00 – 14:00 ч. Участие в нея ще вземат министерства, регулаторни органи, общинска администрация и общински съветници, общински предприятия и районни кметове, представители на ИКТ сектора, телекоми, инвеститори, банковата и академична общност.

Провеждането на събитието ще подпомогне иновациите и адаптирането на новите технологии, осигурявайки взаимно допълване между публичния и частния капацитет. По време на конференцията ще бъде засилена осведомеността на гражданите, бизнеса, държавната и местна власт за приложение на иновациите и технологиите в живота на един град, за да бъде той „умен“.

Събитието е с вход свободен, но с предварителна регистрация на сайта: www.digital plovdiv.bg. То ще бъде излъчвано на живо и на Фейсбук страниците на Община Пловдив и Общински съвет.