Много слънчеви усмивки и щастливи детски възгласи изпълниха двора на ДГ „Захарно петле“ в район „Северен“, където бе поставено официалното откриване на новопостроената „Сцена на талантите“. Звънливи гласчета създадоха празнично настроение, огласяйки с песни, смях и танци детското заведение, в което бе открита „трибуна“ за изяви на малчуганите, отбелязване на празници, тържества и развлечения. Тя е изпъстрена от ръцете на художника концептуалист Стойко Гъгъмов, който с уменията си е вдъхнал живот на приказно „захарно“ петле, което служи за декор на сцената.
Под звуците на песента „Като лъвовете“  учители се въплътиха в ролята на актьори, на които децата искат да приличат като пораснат. С пъстър концерт възпитаниците на детската градина от всички групи, умело ръководени от своите педагози, пяха и танцуваха, като вплетоха в празничната плетеница „Пролетен танц“, „Весел дъжд“, „Баба Яга рок“, „Сънувам и пътувам с влак“ и „Песен за България“.
„Пожелавам тази прекрасна „Сцена на талантите“ да бъде място за провеждане на много и различни празнични инициативи.Нека малките артисти с желание и ентусиазъм се изявяват с разнообразни изкуства“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе гост на тържеството.
Забавленията на „голямата сцена“ за децата от ДГ „Захарно петле“ отсега нататък предстоят. На нея те ще се превъплъщават в различни приказни герои, танцьори и певци, които с  артистичните си изяви ще радват родители и гости на детското заведение.