Дългоочакваният ремонт на Карловско шосе стартира на 21 май (събота). Това стана ясно след срещата на кмета Здравко Димитров с изпълнителния директор на фирмата изпълнител „Европейски пътища“ Маргарита Попиванова.
Строително-ремонтните дейности ще са на два етапа, като крайният срок за приключване на обекта е 31 юли. Тази събота работата започва в източното платно в посока от табелата за край на Пловдив до пътния възел с автомагистрала „Тракия“. Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в западното платно.
По настояване на Община Пловдив ремонтът е включен в годишната програма на АПИ, тъй като отсечката от близо 2,5 километра е част от републиканската пътна мрежа. Пътят в момента е в много лошо състояние. Затова е наложителна цялостна рехабилитация. Предвижда се пълно обновяване на пътната настилка, по-добро отводняване, нова маркировка и пътни знаци. Община Пловдив има намерение да инвестира и в ново осветление.
„Поемаме ангажимент нашите екипи да работят с удължено работно време, включително и в събота, за да завършим в кратки срокове ремонта и да възстановим нормалното движение по пътя“, заяви изпълнителният директор на „Европейски пътища” Маргарита Попиванова пред кмета Здравко Димитров. Тя увери, че ще работят в тясно сътрудничество с общината и с Областното пътно управление, за да са максимално ефективни.
От Община Пловдив и фирмата изпълнител се надяват гражданите да проявят разбиране заради временното неудобство от ограничение на движението при изпълнението на строително-ремонтните работи.