Община Асеновград отново предостави възможност за безплатно автокино на жителите и гостите на града. Паркингът на Kaufland в четвъртък вечер едва успя да побере желаещите да присъстват на прожекцията. Автомобилите бяха над 90, а киноманиаците близо 130. Освен с колите си, имаше и хора, които бяха дошли пеша и останаха да гледат филма правостоящи или седнали директно на паркинга. Всичко това сочи, че нестандартните и нови за града мероприятия предизвикват интерес сред асеновградчани.

Община Асеновград ще продължава с организирането и провеждането на подобен тип събития. Филмът, който бе излъчен – „В сърцето на машината“ – предизвика позитивни реакции у зрителите. Лентата съдържа екшън елементи и продължи около два часа. В края на прожекцията шофьорите на всички автомобили сигнализираха с клаксоните и фаровете си, че са останали доволни и приятно изненадани от реализацията на идеята.

 Кинофестивалът продължава и тази вечер – 20.05.22 г. – с филма „Петя на моята Петя“. Обявеният час за паркиране, след който зрителите могат да започнат да пристигат с автомобилите си, е 19:00 ч., а началото на прожекцията ще бъде  от 21:00 ч. Мястото - паркингът на Kaufland. Автокиното се осъществява безплатно за посетителите, благодарение на финансовата подкрепа на община Асеновград.